Mănânci mai puţin, ai o memorie mai bună

20 decembrie 2011   Nutriție

Înlocuind desertul cu o cafea sau un ceai, faci o alegere bună atât pentru creier, cât şi pentru greutate, spun cercetătorii. După ce au făcut mai multe studii, oamenii de ştiinţă sunt de părere că micşorarea porţiilor duce la ameliorarea problemelor de sănătate , dar şi la prelungirea vieţii.

Cercetătorul Giovambattista Pani a analizat proteina CREB1, importantă pentru memorie şi pentru procesul de învăţare. Cercetarea, realizată pe cobai, a arătat că porţiile reduse de mâncare duce la creşterea cantităţii de proteine CREB1.

,,Decoperirile noastre pot fi folosite în dezvoltarea terapiilor pentru menţinerea sănătăţii cerebrale”, a precizat Giovambattista Pani, profesor la Universitatea Catolică ,,Sacred Heart” din Roma (Italia).

Cercetătorii spun că porţiile de alimente nu trebuie reduse drastic. ,,Este vorba doar de 25% din caloriile pe care le consumăm zilnic. Renunţănd la desert sau la gustarea dintre mese putem face acest lucru”, a mai adăugat profesorul Pani.

Mai multe