Lista alimentelor care scad riscul de inflamaţii în organism
Legumele şi fructele
Toate fructele şi legumele, datorită conţinutului bogat de fibre şi de nutrimenţi, ajută la combaterea inflamaţiilor cronice din corp. Cele mai indicate legume sunt broccoli, ciupercile şi spanacul, iar cele mai bune fructe sunt merele, avocado, papaya şi ananasul. Le poţi consuma crude sau sub formă de salate. Şi sucul proaspăt de fructe are efecte benefice.
Alimente cu grăsimi mononesaturate
Alte alimente care ajută la combaterea inflamaţiilor din organism sunt cele care conţin grăsimi mononesaturate, precum migdalele, avocado, uleiul de măsline. Acestea previn, de asemeena, şi apariţia bolilor de inimă, căci reduc colesterolul LDL.
Peştele gras
Alimentele care au un conţinut bogat de acizi graşi Omega-3 sunt de ajutor în lupta cu inflamaţiile din organism. Unele studii au arătat că persoanele care consumau regulat alimente bogate în acizi graşi aveau un risc mai scăzut de inflamaţii în organism. Poţi consuma peşte gras, precum somonul, heringul, tonul, seminţele de in şi nucile.
Condimentele
Şi unele condimente sunt de ajutor persoanelor care se confruntă cu inflamaţiile. Este vorba despre usturoi, chilli, turmeric şi ghimbir. De aceea, este bine să le incluzi în alimentaţie oricât de des poţi.
Ceaiul verde
Una dintre băuturile cu proprietăţi antiinflamatoare este ceaiul verde. Flavonoizii conţinuţi de acest remediu au proprietăţi antiinflamatoare. De aceea, poţi bea o cană sau două de ceai verde, în fiecare zi. De asemenea, este de ajutor pentru a reduce grăsimea de pe abdomen şi de pe coapse.