Lista alimentelor care previn cancerul

12 mai 2016   Nutriție

Nu e greu geloc, trebuie doar să vrei! Iată câteva alimente care te pot ajuta să fii sănătos! Usturoiul Este antiviral şi antibacterian. Usturoiul are acţiune anticancerigenă, anticoagulantă, antioxidantă, antihipertensivă şi antifungică. Consumul a cel puţin şase căţei de usturoi săptămânal reduce chiar şi cu 50% incidenţa cancerelor colorectal, de stomac şi prostată. Sfecla roşie Este antioxidant, antitumoral, antiinflamator şi vasodilatator. Sfecla roşie este o luptătoare împotriva colesterolului rău. Previne în special cancerul de intestin, datorită compuşilor fenolici. Este folosită des ca ingredient în unele creme pentru a preveni arsurile. Uleiul de măsline Persoanele care consumă mult ulei de măsline suferă mai puţin de boli cardiovasculare. Uleiul de măsline întăreşte sistemul imunitar al organismului, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase (în special al cancerului de colon). Totodată, măreşte rezistenţa vaselor sanguine şi previne îmbătrânirea celulelor. Morcovul Datorită conţinutului ridicat de beta-caroten, morcovul reduce mult riscul de a face cancer (cercetările au arătat că persoanele care prezintă o lipsă de beta-caroten prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi de cancer). Totodată, studiile au evidenţiat că morcovul previne cancerul de colon, de sân, cât şi pe cel pulmonar. Mierea de albine Ultimele studii ale oamenilor de ştiinţă dovedesc faptul că mierea de albine poate fi folosită în tratarea tumorilor. Mierea de albine poate distruge celulele cancerigene şi celulele stem cu risc crescut de a deveni celule cancerigene, pe care chimioterapia nu le poate ataca. Ghimbirul Potrivit ultimelor cercetări ale Asociaţiei Americane pentru Cancer, pudra de ghimbir poate fi folosită pentru a trata cancerul, în special cel ovarian, dovedindu-se extrem de folositoare şi în timpul chimioterapiei. Ghimbirul poate trata, de asemenea, şi cancerul de prostată.

Mai multe