Legumele şi fructele lunii ianuarie

16 ianuarie 2018   Nutriție

Ce este anotimpul rece fără mirosul cojilor de portocale, nu-i aşa? Nu e de mirare că citricele sunt la mare căutare în această perioadă. Pline de vitamine C, atât portocalele cât şi clementinele sunt o sursă bună de energie, fibre, nutrimenţi benefici. Poţi să le combini cu spanacul, astfel organismul tău va asimila mult mai uşor fierul din spanac.

Nu evita clementinele, nici portocalele. Grepfrutul este un alt fruct care are o importantă cantitate de vitamina C şi care este bogat de asemenea în fibre. Este indicat a fi consumat cu regularitate mai ales că reglează nivelul colesterolului.

Având 90% apa, grepfrutul ajută la rehidratarea organismului. Licopenul pe care îl conţine, este un antioxidant minunat pentru organismul tău atât de expus acum la viroze.

Combină-l cu miere şi scorţişoară şi astfel vei obţine un remediu ideal pentru răcelile de iarnă. Adăugat în salatele verzi va favoriza absorbţia de fier.

Beneficiile verzei la început de an

Aici ai o gamă variată din care să alegi, dintre varza de Bruxelles, varza creaţă, cea roşie sau albă. Toate acestea oferă protecţie organismului împotriva dezvoltării celulelor canceroase.

Toate soiurile de varză îţi oferă o doză mare de vitamine, fibre, potasiu, au foarte puţine calorii, au acţiune diuretică şi ajută la menţinerea tranzitului sănătos.

Poţi să o asezonezi doar cu ulei de măsline, zeama de la o lămâie şi eventual usturoi şi este gata porţia ta de sănătate.

O altă variantă este să o consumi împreună cu avocado. Grăsimile din avocado vor ajuta organismul să asimileze mult mai bine şi mai uşor nutrimenţii din varză.

Află care este leguma ce poate trata bolile digestive AICI

Morcovul, aliment minune

Poţi să îl consumi pe tot parcursul anului, însă în sezonul rece o ceaşcă de rondele de morcovi îţi oferă cantitatea necesară de vitamina A, pentru o vedere bună.

Consumând morcovi mai des, te vei abţine mai uşor de la a mânca dulciuri sau produse de tip fast-food. Aceştia îţi oferă senzaţia de saţietate foarte repede.

Îi poţi adăuga în salate, smoothie-uri, sucuri sau poţi să îi consumi în stare crudă.

Tot din familia morcovului este şi păstârnacul, bogat şi acesta în fibre, vitamina C. Poţi să-l adaugi la supe, în salate sau piureuri.

Păstârnacul se combină de minune cu cartoful. Vei descoperi o nouă savoare atunci când vrei să mănânci piure.

Mai multe