Laptele vegetal, cu plusuri şi cu minusuri

31 martie 2018   Nutriție

Ce trebuie să ştii despre laptele vegetal Vegetarienii şi persoanele cu intoleranţă la lactoză sunt cei care preferă laptele vegetal. Este slab în grăsimi şi are un nivel ridicat de vitamine din grupa B. De asemenea, laptele vegetal este mai uşor de digerat decât laptele de vacă şi poate fi inclus în numeroase reţete sau diete.

Este perfect pentru persoanele care au o digestie lentă sau care au probleme cu constipaţia. Laptele de soia conţine la fel de multe proteine precum laptele de vacă, dar nu are acelaşi conţinut de calciu.

Cel mai puţin nutritiv este laptele de cocos, deoarece nu conţine în mod natural proteine, având doar o cantitate mică de calciu.

Nucile şi migdalele sunt bogate în proteine şi calciu, însă îşi pierd substanţele nutritive în timpul procesării. Un neajuns al laptelui vegetal este absenţa vitaminei D, care este conţinută de unele lactate.

Citeşte şi: Cât de sănătos este laptele vegetal?

100 ml

Calorii: 54 kcal

Proteine: 3,3 g

Lipide: 1,8 g

Carbohidraţi: 6 g

100 ml

Calorii: 13 kcal

Proteine: 0,4 g

Lipide: 1,1 g

Carbohidraţi: 0,1 g

100 ml

Calorii: 44 kcal

Proteine: 0,3 g

Lipide: 1,5 g

Carbohidraţi: 6,8 g

100 ml

Calorii: 25,5 kcal

Proteine: 0,5 g

Lipide: 1,5 g

Carbohidraţi: 3,5 g

100 ml

Calorii: 229 kcal

Proteine: 2,3 g

Lipide: 24 g

Carbohidraţi: 6 g

100 ml

Calorii: 46 kcal

Proteine: 0,3 g

Lipide: 1 g

Carbohidraţi: 9 g

Mai multe