La ce este bun sucul de sfeclă roşie
Sfecla roşie conţine tot complexul de vitamina B şi este o sursă bogată de potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier.
Datorită enzimelor şi a substantelor cu proprietăţi antitumorale din compoziţia ei este utilă în combaterea cancerului.
Cum poţi ţine cancerul la distanţă
Se pare că acest tip de suc, dacă este consumat în mod regulat, previne şi tratează leucemia şi numeroase tipuri de cancer: pulmonar, de colon, rectal şi gastric.
Specialiştii în domeniu recomandă pentru afecţiunile enumerate o cură de prevenţie a acestora. Se începe cu o lingură de suc de sfeclă pe zi şi să se crească treptat doza până la un pahar pe zi.
În sucul de sfeclă roşie se poate pune şi puţin măr (ca să capete un gust mai bun). Durata unei cure cu suc de sfeclă roşie trebuie să fie trei săptămâni (nici mai mult, nici mai puţin). Apoi, este indicată o pauză de o lună.
Tratează cancerul de plămâni, colon şi stomac
Sucul de sfeclă roşie nu numai că previne cancerul, dar se pare că îl poate trata (în faze incipiente). Acest suc s-a dovedit a fi un adjuvant excepţionl în cancerul de colon, plămâni şi stomac.
Este indicat să se bea 300 de ml de suc de sfeclă pe zi (acesta se prepară extrem de simplu: sfecla se taie bucăţi, se pune în storcătorul de fructe şi se adaugă un morcov şi o felie de lămâie), crescând apoi cantitatea până la 600 de ml. Însă, dacă apar senzaţia de greaţă, vărsăturile şi ameţelile, cantitatea trebuie imediat redusă.
Te scapă de anemie, constipaţie şi infecţie urinară
Beneficiile acestui suc nu se opresc aici. El previne şi accidentele cardiovasculare. Scade şi colesterolul rău din organism. Mai este indicat şi în anemii, constipaţii şi infecţiile urinare.
În anemii, este recomandat să se consume câte un pahar cu suc de sfeclă în fiecare dimineaţă, timp de 21 de zile. În caz de consipaţie, trebuie să se bea 300 de ml pe zi, timp de trei zile.