Înlocuirea zahărului cu stevia previne infecţiile renale

27 februarie 2017   Nutriție

Stimulează rinichii

Administrarea de stevie stimulează activitatea rinichilor, favorizând diureza şi curăţând întreg aparatul reno-urinar. În plus, la majoritatea consumatorilor de stevia s-a observat o creştere a nevoii de lichide (printr-un mecanism reflex pornind de la nivelul papilelor gustative). De exemplu, persoanele care consumă o limonadă îndulcită cu stevie dulce au nevoie de o cantitate mai mare de lichid pentru a-şi potoli setea.

Drept urmare, administrarea acestui extract ,,impulsioneză'' organismul să consume mai multe lichide, ceea ce duce la îmbunătăţirea sănătăţii rinichilor şi ajută la prevenirea îmbolnăvirilor la acest nivel.

Te protejează de boli dentare

Extractul lichid de stevie are efecte antibiotice puternice împotriva bacteriei Streptococcus mutans, care este principala vinovată pentru producerea plăcii bacteriene şi a cariilor. Consumul de stevie ajută la prevenirea cariilor, dar şi a altor afecţiuni stomatologice, precum gingivitele.

Te susţine în dieta de slăbit

Cercetările au arătat că peste 60% dintre persoanele obeze au dietă formată preponderent din dulciuri, adică un amestec ameţitor de zahăr alb şi grăsimi procesate, care se depun rapid sub forma ţesutului adipos. Astfel, înlocuirea zahărului cu stevia ar duce la pierderea unui procent semnificativ de calorii şi ar ajuta la reducerea dependenţei faţă de dulciuri.

Reglează activitatea pancreasului

Înlocuirea zaharului cu extract lichid sau pulbere de stevie în alimente şi în băuturi ar duce în scurt timp la reducerea cu până la 90% a incidenţei diabetului de tip II, cea mai întâlnită formă de diabet. Stevia folosită ca îndulcitor conţine cantităţi infime de hidraţi de carbon, fiind şi un puternic stimulent şi reglator al activităţii pancreasului.

Ştiai că…

… planta stevia este originară din America de Sud? A fost consumată în urmă cu 200 de ani de populaţia indigenă, care folosea frunzele plantei pentru îndulcirea băuturilor sau le mesteca datorită gustului dulce.

Mai multe