În ele găseşti cea mai mare cantitate de vitamina C!

6 noiembrie 2017   Nutriție

Un aspect destul de important ce ar trebui precizat este faptul că există persoane care pe parcursul vieţii se pot confruta cu o deficienţă severă de vitamina C, aspect ce favorizează apariţia scorbutului, o afecţiune rară caracterizată mai ales prin scăderea nivelului de colagen din organism într-un mod drastic.

Vitamina C joacă un rol extrem de important în organism de la faptul că favorizează menţinerea sănătăţii pielii şi participă intens la formarea colagenului natural, până la lupta împotriva acţiunii radicalilor liberi. Ajută de asemenea şi la îmbunătăţirea absorbţiei de minerale cât şi la menţinerea sănătăţii gingivale şi dentare.

De câtă vitamina C avem nevoie?

Specialiştii afirmă faptul că zilnic avem nevoie de aproximativ 75 miligrame de vitamina C pentru ca organismul uman să funcţioneze corespunzător. În felul acesta o singură portocală îţi va furniza u aport de aproximativ 80 de miligrame de vitamina C, dar în acelaşi timp îţi fa furniza şi o cantitate optimă de fibre astfel încât digestia să fie susţinută să funcţioneze corespunzător.

Poţi alege să îţi începi dimineaţa consumând un fresh de citrice sau un smoothie şi să înlocuieşti cana de cafea cu una de ceai verde.

Nici kiwi-ul nu ar trebui să fie exclus din dieta ta, un astfel de fruct pe zi îţi va aduce un aport de 64 de miligrame de vitamina C.

Află de unde poţi să procuri vitamina C AICI

Şi legumele conţin vitamina C

Deşi s-a creat o imagine precum vitamina C s-ar găsi doar în citrice, există o doză esenţială şi în anumite legume pe care ar fi indicat să le consumi cât de des poţi în această perioadă mai ales.

Astfel că o jumătate de cană de ardei gras roşu consumat în stare crudă îţi furnizează aproximativ 95 de miligrame de vitamina C, în timp ce ardeiul gras verde doar 60 de miligrame iar o jumătate de cană de varză de Bruxelles în jur de 48 de miligrame.

Indicat ar fi să consumi legume în starea lor naturală pentru a beneficia de o cantitate cât mai mare de antioxidanţi, vitamine şi minerale.

Ştiai că...

... vitamina C ajuta la vindecarea rănilor? Datorită faptului că ajută la stimularea producţiei de colagen, prezenţa vitaminei C în organism accelerează procesul curativ în caz de arsuri, răni grave, protejând totodată şi împotriva stresului.

...îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, contribuie la dilatarea vaselor de sange şi previne afecţiuni precum angina pectorală, tensiune arterială sau atac de cord?

... contribuie la eliberarea căilor respiratorii, reduce bronhoconstricţia indusă de efortul fizic intens?

...este un bun reemdiu împotriva astmului?

...vitamina C este eficientă mai ales în lupta împotriva bolilor neurologice?

Mai multe