Iată ce proprietăţi NEBĂNUITE are ananasul

7 aprilie 2016   Nutriție

Se spune că atunci când Cristofor Columb a ajuns în Guadalupe, acesta a fost întâmpinat de către băstinaşi cu ananas. Columb a scris în carnetul său: ”Este asemenea conului de brad, dar este de două ori mai gros. În plus, gustul lui este excelent. Poate fi tăiat cu un cuţit aşa cum se despică napul şi pare a fi foarte sănătos”.

Ananasul este singura plantă cu fructe comestibile din familia Bromeliaceae. Cunoscut şi sub numele de nanas şi pina, ananasul are nevoie de 18 luni pentru a se dezvolta.

Iată ce conţine:

Printre altele, ananasul este bogat în:

- bromelaină (o enzimă ce are efect antiinflamator), - vitamina A, - vitamina C, - vitamine din grupul B: tiamină, riboflavină şi niacina; - vitamina E şi D. - fibre; - săruri minerale: potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, mangan şi cupru;

Ideal în diete

Ananasul nu trebuie să lipsească din alimentaţie ta dacă vrei să scapi de colăceii de grăsime care nu te fac deloc fericită. Acest fruct nu are grăsimi sau colesterol şi are doar 50 de calorii per 100 grame, multe fibre şi protein. În plus, fibrele conţinute de către ananas, pe lângă efectul benefic exercitat asupra funcţiilor intestinale, face să creasca senzatia de saţietate. Acestea este şi motivul pentru care ananasul este indicat în toate regimurile de slăbire.

Un bun digestiv

Ananasul proaspăt este recomandat spre consum după mesele copioase, bogate în preparate mai grase, deoarece deblochează conglomeratele alimentare din stomac şi înlătură durerile digestive.

Atenuează hipertensiunea

Un element extrem de folositor în combaterea mai multor probleme de sănătate este bromelaina, o enzimă care se găseşte din plin în ananas. Aceasta atenuează hipertensiunea şi purifică sângele, dar are şi puterea de a combate paraziţii intestinali.

Combate celulita şi tratează depresiile

Specialiştii în domeniu recomandă folosirea ananasului şi în terapiile pentru combaterea celulitei, dar şi în tratarea depresiilor; sunt studii care atestă că ananasul a dat rezultate excelente în cele două probleme.

Stopează proliferarea celulelor canceroase

De asemenea, bromelaina poate stopa proliferarea celulelor canceroase şi împiedică formarea metastazelor, întărind sistemul de apărare al organismului. În plus, ananasul ajută la subţierea sângelui şi îmbunătăţeşte irigarea creierului.

Mai multe