Iată ce alimente sunt bogate în vitaminele A şi C

12 martie 2012   Nutriție

Portocalele

Portocalele sunt fructe care conţin din plin atât vitamina A, cât şi vitamina C. Pe lângă faptul că întăresc sistemul imunitar, datorită cantităţii mari de vitamina C pe care o conţin, portocalele ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor, datorită vitaminei A ce se găseşte în compoziţia lor.

Datorită faptului că cele două vitamine se găsesc în portocale, aceste fructe sunt de-a dreptul necesare pentru organism, întrucât protejează de infecţiile bacteriene.

Mai mult, anumite studii arată că uleiul extras din coaja portocalelor poate avea efecte benefice împotriva anumitor tipuri de cancer. Aşadar, introdu portocalele în dieta de zi cu zi, fie că le mănânci ca atare sau în combinaţie cu alte fructe, sub formă de suc.

Morcovii

Una dintre legumele care conţine în cantităţi mari vitaminele A şi C este morcovul. Prin consumul de morcovi, organismul primeşte caroten, pe care îl transformă în vitamina A. De asemenea, morcovii conţin şi alte vitamine şi minerale, necesare pentru buna funcţionare a organismului.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, precum spanacul sau broccoli conţin, de asemenea, cantităţi mari de vitamina A şi vitamina C. De asemenea, majoritatea legumelor cu frunze verzi oferă organismului o cantitate destul de mare de fier, mineral la fel de important pentru buna funcţionare a organismului.

Mai multe