Iată ce alimente previn anemia!
Dieta de zi cu zi şi exerciţiile fizice regulate au un rol important în combaterea anemiei. În ceea ce priveşte regimul alimentar, iată ce fel de alimente ar trebui să consumi în mod constant, pentru a reduce simptomele anemiei.
Iată ce alimente previn anemia: iaurtul
Iaurtul este bogat în nutrienţi necesari pentru buna funcţionare a organismului. Riboflavina, tiamina, niacina, acidul pantotenic, vitaminele A. B, C şi E, proteinele, calciul, magneziul şi zincul au un rol important în tratarea anemiei. Mânâncă în fiecare zi cel puţin o ceaşcă cu iaurt sau bea un pahar cu lapte bătut.
Iată ce alimente previn anemia: pătrunjelul
Pătrunjelul este bogat în fier, vitaminele A, B, C şi K, aminoacizi, acid folic şi în betacaroten. De asemenea, pătrunjelul conţine şi alte vitamine şi minerale esenţiale atât pentru tratarea acestei afecţiuni, cât şi pentru întărirea sistemului imunitar. Aşadar, bea suc de pătrunjel zilnic sau adaugă-l în mâncare.
Iată ce alimente previn anemia: bananele
Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, magneziu, fosfor, fier şi proteine. Consumul regulat de banane reduce cele mai frecvente simptome ale anemiei: oboseala, ameţeala şi amorţeala. Mănâncă banane la micul dejun şi între mese sau optează pentru un shake din banane şi lapte.
Iată ce alimente previn anemia: broccoli
Fierul, calciul, magneziul, potasiul, zincul, cuprul şi vitaminele A, B, C, E şi K sunt cei mai importanţi nutrienţi din broccoli. Pe lângă faptul că reduce oboseala cauzată de anemie, broccoli contribuie şi la creşterea sistemului imunitar.
Iată ce alimente previn anemia: morcovii
Betacarotenul şi alţi nutrienţi din compoziţia morcovilor susţin metabolismul, cresc nivelul hemoglobinei şi imbunătăţesc sistemul imunitar. Pentru reducerea simptomelor anemiei este indicat să bei suc de morcovi în fiecare zi şi să mănânci morcovi cruzi între mese, ca atare sau în combinaţie cu alte legume, sub formă de salată.
Cum să previi apariţia anemiei
• evită alcoolul şi tutunul;
• evită consumul de alimente uleioase, prăjite, de tipul celor fast-food;
• redu consumul de alimente bogate în zahăr;
• nu sări peste mesele importante;
• consumă multe fructe şi legume cu frunze verzi;
• în cazul în care nu ai un regim alimentar vegetarian, mânâncă carne de pasăre, peşte şi ouă;
• produsele lactate, precum iaurtul, brânza şi laptele sunt recomandate pentru consumul zilnic;
• fă exerciţii fizice zilnic, între 30-45 de minute, deoarece intensifică metabolismul şi cresc rezistenţa organismului.