Iată ce alimente îţi menţin pielea frumoasă!

29 februarie 2012   Nutriție

Ai nevoie de antioxidanţi pentru a-ţi menţine pielea frumoasă şi sănătoasă, în timp ce substanţele cu proprietăţi antiinflamatorii din hrană reduc inflamaţiile atât la interior, cât şi la exterior şi previn formarea ridurilor.

Fructele de pădure

Pe lângă faptul că sunt delicioase, fructele de pădure sunt o sursă excelentă de antioxidanţi. Pentru a benefecia de proprietăţile lor, este indicat să le consumi ca atare.

Merele

Merele sunt extrem de benefice, doar dacă le mănânci cu coajă cu tot, întrucât cei mai mulţi antioxidanţi se găsesc în coaja lor. Quercitina din coaja merelor este un puternic antioxidant care lupta împotriva cancerului de piele.

Nucile şi alunele de pădure

Bogate în acizi graşi Omega 3, nucile şi alunele au un rol important în menţinerea pielii hidratate şi catifelate. De asemenea, nucile contribuie şi la arderea grăsimilor, datorită argininei, un aminoacid care se găseşte din plin în compoziţia lor.

Legumele verzi

Vitamina A şi potasiul menţin pielea strălucitoare. Ambii nutrienţi se găsesc din plin în legumele verzi, în special în lăptuci. Pe de altă parte, legumele cu frunze multe, închise la culoare, conţin antioxidanţi care ajută pielea să lupte împotriva efectelor negative ale razelor ultraviolete, precum apariţia ridurilor şi chiar a cancerului de piele.

Peştele

Somonul şi tonul sunt cunoscuţi pentru canitatea mare de acizi graşi Omega 3 pe care o conţin. Aceste grăsimi au beneficii asupra organismului atât la interior, cât şi la exterior, prin menţinerea strălucirii pielii.

Vinul roşu

Resveratrolul, un atioxidant puternic, se găseşte în boabele de struguri şi, implicit, în vinul roşu. Acest antioxidant este cunoscut pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire, motiv pentru care este recomandat, însă în cantităţi moderate.

Ciocolata neagră

O bucăţică de ciocolată neagră pe zi este recomandată pentru consumul zilnic, întrucât este bogată în antioxidanţi care încetinesc procesul de îmbătrânire. De asemenea, ciocolata neagră conţine feniletanamină, un excitant al sistemului nervos central care creşte nivelul endorfinelor, acei hormoni ai fericirii.

Mai multe