Hreanul te ajuta sa slabesti si sa-ti reglezi tensiunea arteriala

12 aprilie 2019   Nutriție

In afara de utilitatea in bucatarie, hreanul poate fi consumat de persoanele care vor sa-si stimuleze imunitatea. Continutul mare de vitamina C contribuie la cresterea imunitatii, iar restul antioxidantilor din hrean stimuleaza productia de globule albe, care stau in prima linie de aparare a organismului. De asemenea, anumiti compusi din hrean pot creste capacitatea corpului de a lupta impotriva celulelor canceroase la persoanele diagnosticate.

Desi aceasta leguma contine acizi grasi omega-3 si omega-6, nu are mai deloc grasimi si poate fi folosita cu incredere de persoanele aflate in proces de slabire. Sarac in calorii, hreanul este in schimb bogat in fibre, proteine si vitamine, care ofera senzatia de satietate si dau energie. Unele substante din hrean actioneaza ca stimulatori gastrici, incurajand peristaltismul si scazand riscul de constipatie. In plus, hreanul este un antibacterian natural, studiile aratand ca este eficient in eliminarea microbilor si bacteriilor.

Potasiul este un element esential care regleaza fluxul fluidelor celulare si tensiunea din vasele de sange. Sursa buna de potasiu, hreanul imbunatateste sanatatea cardiovasculara, contribuind la scaderea tensiunii arteriale si la reglarea traseului nutrimentelor intre membranele celulare.

Hreanul poate fi util si in probleme respiratorii. Inhalarea aromei sale puternice si intepatoare ajuta la descongestionarea sinusurilor si la eliminarea secretiilor nazale.

Atentie: Hreanul trebuie consumat cu prudenta sau evitat de persoanele cu afectiuni renale, ulcer peptic si boli intestinale inflamatorii! De asemenea, hreanul trebuie evitat si de persoanele care sufera de hipotiroidism, pentru ca exacerbeaza afectiunea.

Mai multe