Gustari care nu ne ingrasa, sub 100 de calorii

29 martie 2019   Nutriție

Un ou de gaina fiert reprezinta o gustare potrivita, spun nutritionistii, mai ales ca nu are decat 50-60 de calorii, in functie de cat e de mare. Daca il combini cu cateva fasii de ardei gras sau cu un bol mic de spanac, nutrimentele din el se absorb si mai bine in organism.

O alta gustare saraca in calorii e reprezentata de mere. 100 de grame de mar au aproximativ 50 de calorii, deci il putem consuma cu increderea ca nu ne vom ingrasa si, in plus, vom beneficia de antioxidantii si fibrele din compozitia lui. In loc de mere, poti manca un kiwi, pentru ca un fruct nu are mai mult de 60 de calorii si, in plus, este foarte bogat in vitamina C.

Un pahar cu iaurt are in jur de 85 de calorii, deci e prietenos cu silueta si contribuie la reglarea digestiei. Daca simti nevoia ca gustarea ta sa fie dulce, pune in iaurt putina scortisoara sau nucsoara, cateva capsuni proaspete, afine sau bucati de mandarina.

Ai prefera ca gustare ceva sarat? Atunci, fisticul este raspunsul. 20 de boabe de fistic copt au sub 100 de calorii, deci sunt numai bune sa-ti potoleasca pofta de sarat si sa nici nu-ti creeze probleme cu greutatea. Fisticul nu e tocmai pe gustul tau? Inlocuieste-l cu o mana de migdale!

Parca ai manca niste ciocolata, dar te temi ca va veni cu kilograme in plus? Daca mananci o tableta intreaga, e foarte posibil sa se intample asa. Insa, daca te limitezi la doua patratele de ciocolata neagra, totul va fi in regula, deoarece nu vei depasi 100 de calorii. Daca nu te incanta ideea de ciocolata neagra simpla, cauta un sortiment care sa contina si menta, lamaie, portocala sau ardei iute.

Mai multe