Greşeli pe care trebuie să le eviţi când găteşti pui

24 martie 2016   Nutriție

Dar, pentru că poţi face o serie de greşeli atunci când găteşti pui, am făcut o listă cu cele mai comune erori pe care trebuie să le eviţi, astfel încât să te bucuri la maximum de acest aliment.

Gătirea puiului dezosat şi fără pieliţă Dacă nu eşti cel mai mare fan al pieliţei, o poţi da jos, dar numai după ce puiul a fost gătit. Atât oasele, cât şi pieliţa menţin carnea de pui umedă cât este gătită, astfel încât grăsimea din pui să ajute la obţinerea unei texturi mai bune. Cu alte cuvinte, dacă alegi să dezosezi şi să cureţi puiul de pieliţă, cel mai probabil vei obţine o bucată de carne uscată.

Oricât te-ai grăbi, nu încerca niciodată să dezgheţi carnea de pui cu apă caldă sau fierbinte, deparece, folosind această metodă, le permiţi bacteriilor să se înmulţească. La fel de periculos este şi să laşi carnea să se dezgheţe într-un vas sau pe o suprafaţă din bucătărie.

Chiar dacă în principiu agenţii patogeni mor în momentul în care găteşti produsul, există riscul ca bacterii ca Salmonella sau E.coli să rămână în bucătărie. În plus, carnea îşi pierde calitatea dacă o dezgheţi în apă fierbinte sau la temperatura camerei.

Astfel, carnea de pui se dezgheaţă în frigider, în apă rece. Trebuie să ştii că poate dura până la două zile pentru ca puiul să se dezgheţe complet, în funcţie de dimensiunea sa.

Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro

Mai multe