Gălbenuşul, între colesterol şi beneficii

23 decembrie 2017   Nutriție

Există o mulţime de mituri potrivit cărora consumul de ouă nu este indicat deoarece conţin o cantitate mare de colesterol.

Însă în realitate, o mare parte din acesta se află în gălbenuş, de aceea poţi folosi doar albuşul de ou dacă îţi doreşti un aliment cu un aport caloric scăzut, în special dacă te afli la dietă. Dar şi gălbenuşul este benefic pentru organism, servind funcţiilor vitale ale organismului, precum vederea, sistemul imunitar şi cel nervos, datorită vitaminelor A şi B, fierului şi seleniului pe care le conţine. Persoanele sănătoase pot mânca zilnic 1 ou, de preferat fiert, moale.

Tabelul caloriilor

Ou de găină 100 g Calorii: 155 Proteine: 13 g Lipide: 11 g Carbohidraţi: 1,1 g Ou de gâscă 100 g Calorii: 185 Proteine:13,9 g Lipide: 13,3 g Carbohidraţi: 1,4 g Ou de prepeliţă 100 g Calorii: 158 Proteine: 13g Lipide: 11 g Carbohidraţi: 0 g

100 g

Calorii: 185

Proteine: 12,8 g

Lipide: 13,8 g

Carbohidraţi: 1,5 g

100 g

Calorii: 52

Proteine: 10, 9 g

Lipide: 0,2 g

Carbohidraţi: 0,7 g

100 g

Calorii: 322

Proteine: 16 g

Lipide: 27 g

Carbohidraţi: 3,6 g

Mai multe