Fumători, mâncaţi broccoli!

1 noiembrie 2011   Nutriție

Broccoli este o sursă bună de vitamina C, 100 grame de broccoli furnizând mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată din această vitamină.

De asemenea, broccoli conţine antioxidanţi, precum sulforafanul, şi alţi compuşi cu rol în prevenirea cancerului.

Consumat de câteva ori pe săptămână, broccoli este asociat unui risc mai mic de cancer de colon şi de sân, potrivit studiilor. Această legumă scade şi probabilitatea de infecţie cu Helicobacter pylori, bacterie implicată în apariţia ulcerelor şi tumorilor stomacale.

Broccoli nu ar trebui să lipsească din alimentaţia persoanelor care fumează. Tot mai multe cercetări arată că această legumă este de ajutor pentru persoanele care fumează, reducând riscurile apariţiei complicaţiilor date de acest viciu.

Efectul benefic al acestei legume este dat de sulforafan, un compus de ajutor pentru prevenirea şi tratarea bolilor pulmonare (cancer de plămâni şi BPOC - bronhopneumopatia cronică obstructivă).

Mai multe