Fructele uscate, cea mai sănătoasă sursă de zahăr

28 noiembrie 2010   Nutriție

Fructele uscate reprezintă cea mai sănătoasă sursă de zahăr, după fructele proaspete. Au proprietăţi tonifiante, laxative, diuretice, emoliente. Sunt foarte nutritive şi se digeră la fel de uşor ca şi fructele crude.

Stafide pentru dinţi. Stafidele nu sunt altceva decât boabe de struguri uscate. Sunt delicioase şi pline de energie. Ajută la păstrarea sănătăţii dinţilor şi a gingiilor, dar şi la întărirea oaselor.

Combat anemia şi constipaţia.

Prunele, pline de vitamine. Prunele uscate, aşa-zisele poame, sunt o bună sursă de fibre, vitamina A, potasiu şi cupru. Ajută la pierderea în greutate şi reglează nivelul de zahăr din sânge. Conţin şi beta-caroten, care previne osteoartroza sau artritele reumatice.

Caisele scad riscul de cancer. Caisele conţin foarte multe fibre şi beta-caroten, dar şi vitaminele A şi C, magneziu şi fier. Conform unui studiu, caisele şi, în general, alimentele bogate în caroten scad riscul cancerului.

Mai multe