Fructele de sezon, bogăţie de minerale şi vitamine

30 august 2016   Nutriție

Fie că mergi în pieţe, fie că faci un drum până la raioanele de fructe din supermarketuri, nu uita să pui în coşul de cumpărături fructe. Zemoasele piersici sunt o sursă bună de vitamina A şi de potasiu. Caisele sunt un alt aliat care trebuie să se regăsească pe lista ta de cumpărături. Sunt bogate în betacaroten şi licopen, substanţe care contribuie, printre altele, la sănătatea inimii. Ele conţin vitamina C, dar şi calciu şi fier.

Dacă vrei să ai grijă de siluetă, atunci zmeura este fructul pe care trebuie să îl mănânci mai des vara aceasta, deoarece are puţine calorii. O cană cu zmeură conţine mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C, care ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar. Iar căpşunile te ajută să ţii sub control hipertensiunea. Ele conţin mult potasiu şi magneziu şi ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Pepene galben

100 g

Calorii 34

Proteine 0,84

Carbohidraţi 8,6

Fibre 0,9

Pepene roşu

100 g

Calorii 30

Proteine 0,6

Carbohidraţi 7,6

Fibre 0,4

Piersici

100 g

Calorii 39

Proteine 0,9

Carbohidraţi 9,9

Fibre 1,5

Mure

100 g

Calorii 43

Proteine 1,39

Carbohidraţi 9,61

Fibre 5,3

Zmeură

100 g

Calorii 52

Proteine 1,20

Carbohidraţi 11,9

Fibre 6,5

Căpşuni

100 g

Calorii 32

Proteine 0,67

Carbohidraţi 7,7

Fibre 2,0

Caise

100 g

Calorii 48

Proteine 1,4

Carbohidraţi 11,2

Fibre 2,0

Mai multe