Fructe recomandate diabeticilor

11 februarie 2016   Nutriție

Diabetul este o boală cu multe restricţii în ceea ce priveşte alimentaţia. Fructele conţin zahăr şi se ştie că nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet. Însă, nu toate fructele au un indice glicemic foarte ridicat, deci pot fi consumate cu încredere şi de diabetici. Cu toate acestea, mare grijă, acestea pot fi consumate în porţii mici, evitându-se consumul de fructe uscate sau compoturi.

Fructe recomandate diabeticilor - fructele de pădure, excelente surse de vitamine pentru diabetici

Afinele, şi în general fructele de pădure, reprezintă o sursă foarte bună de minerale, precum calciu, zinc, seleniu, fosfor, mangan şi fier. Consumul de afine şi alte fructe de pădure ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism, fiind foarte benefice şi pentru sistemul cardio-vascular sau memorie.

Caisele sunt alte fructe recomandate diabeticilor, deoarece au doar 17 calorii, conţin multe fibre şi antioxidanţi puternici, ca zeaxantina şi luteina. Caisele aduc un aport important de vitamina A, fiind foarte bune pentru prevenirea îmbătrânirii pielii.

Cireşele, la fel de bogate în antioxidanţi, sunt perfecte pentru diabetici. Acestea conţin de 19 ori mai mult betacaroten, un antioxidant puternic, decât căpşunele şi afinele. Pe lângă faptul că reglează somnul datorită conţinutului de melatonină, cireşele scad glucoza din sânge şi reduc colesterolul, fiind bune şi pentru calmarea durerilor articulare.

Fructe recomandate diabeticilor - kiwi, un fruct minune pentru toată lumea

Kiwi este un fruct extrem de bogat în vitamine şi minerale şi este perfect şi pentru diabetici. Un fruct de kiwi mare are cam 56 de calorii şi este recomandat atât pentru reducerea riscurilor de boli cardiace, cât şi pentru suferinzii de diabet. În plus, stimulează imunitatea, ajută în insomnii şi ajută la prevenirea dezvoltării de ADHD.

Merele sunt bogate în fibre şi au un conţinut scăzut de calorii. În popor se zice că un măr pe zi poate ţine multe boli grave departe. Acestea împiedică absorbţia de colesterol rău în organism, fiind recomandate şi pentru prevenirea bolilor cardiace. Mai mult, merele ţin departe constipaţia şi problemele care pot apărea din cauza acesteia, precum cancerul de colon.

Fructe recomandate diabeticilor – perele, un fruct ce nu trebuie evitat nici de diabetici

Perele au foarte multă apă, 80% şi multe fibre, vitamine şi minerale. În plus, perele au un indice glicemic foarte mic, de aceea sunt recomandate fără probleme persoanelor care suferă de obezitate, boli coronariene şi diabet. În plus, sunt foarte bune în tratarea gutei, durerilor de gât, febrei şi inflamaţiilor.

Piersicile sunt gustoase şi aromate şi pot fi consumate şi de către diabetici. Conţin vitamina A, fiind excelente pentru ten şi piele, dar ajută enorm şi în probleme legate de digestie, afecţiuni ale sistemului nervos, anemie şi hipertensiune.

Alte fructe ce pot fi consumate de persoanele cu diabet sunt şi: portocalele, pepenele galben, prunele (nu şi cele uscate), rodiile şi strugurii (nu şi stafidele).

Sursa: sfatnaturist.ro

Mai multe