Fasolea, de folos în arderea caloriilor
Menţine senzaţia de saţietate
În urma unui studiu realizat în Australia, la care au participat 42 de voluntari care au consumat frecvent preparate din fasole, timp de 12 săptămâni, s-a constatat că aceştia au slăbit într-un timp scurt.
De ce s-a întâmplat acest lucru? Explicaţia este simplă ̶ datorită senzaţiei de saţietate, aceştia au consumat mai puţină mâncare în cursul zilei.
Acelerează arderea caloriilor
Fasolea are un conţinut ridicat de arginină, glutamină şi alţi aminoacizi esenţiali, de folos în accelerarea metoabilismului, ajutându-te să pierzi cu pâna la 50% din calorii.
Te scapă de grăsimea din jurul taliei
Potrivit Jurnalului britanic de nutriţie, proteinele din fasole contribuie la subţierea taliei. Totodată, năutul are acelaşi efect, reglând şi nivelul zahărului din sânge şi al insulinei.
Combate obezitatea
Deoarece reduce valorile proteinei C reactive, fasolea poate ţine la distanţă bolile care afectează o mare parte din populaţie precum obezitatea, diabetul sau bolile de inimă. De aceea, este bine să o incluzi cât mai des în dietă.
De folos în diabet
Fasolea are un indice glicemic scăzut, fiind, în acelasi timp, o sursă bună de proteine, de carbohidraţi slabi şi de fibre solubile. De aceea, este recomandată persoanelor diabetice, deoarece fibrele pe care le conţine sunt folosite pentru împiedicarea absorbţiei zaharurilor, ajutând astfel la secretarea unei cantităţi mai mici de insulină.