Evită îngheţatele colorate intens!

3 septembrie 2016   Nutriție

Când mănânci îngheţată, activitatea în centrii nervoşi din „zonele fericirii“ ale creierului se intensifică. Acest lucru a fost observat de oamenii de ştiinţă care au studiat efectele consumului de îngheţată.

Poţi mânca acest desert şi când eşti la dietă şi când eşti la dietă, cu condiţia să optezi pentru un sortiment cu puţine calorii, fără coloranţi, adaos de zahăr şi de aditivi. O poţi prepara în casă, din lapte degresat, un albuş, pulpe de fructe şi sirop de zahăr sau glucoză lichidă.

Ca să nu se cristalizeze, amestecă totul cu un pliculeţ de gelatină. Alternativă la îngheţatele din comerţ este şi iaurtul îngheţat. Acestea se prepară doar din iaurt şi pulpe de fructe şi are mai puţine grăsimi.

Totuşi, când mănânci în oraş un astfel de desert, citeşte ingredientele şi fereşte-te de produsele care conţin doar apă colorată, zahăr, îndulcitori şi aditivi.

Tabelul caloriilor

Îngheţată de fructe

100 g

Calorii 134

Proteine 0 g

Lipide 0

Carbohidraţi 32,6 g

Îngheţată cu vanilie şi caramel

100 g

Calorii 188

Proteine 3,4 g

Lipide 5,2 g

Carbohidraţi 32 g

Îngheţată de cacao, cu arahide şi glazură de cacao

100 g

Calorii 276,1

Proteine 11,8 g

Lipide 14,6 g

Carbohidraţi 21,6 g

Îngheţată tiramisu

100 g

Calorii 240,5

Proteine 3,3 g

Lipide 28 g

Carbohidraţi 12,8 g

Îngheţată vafă de vanilie cu căpşuni

100 g

Calorii 215

Proteine 4,3 g

Lipide 9 g

Carbohidraţi 29,2 g

Îngheţată cu vanilie şi glazură de ciocolată albă

100 g

Calorii 343

Proteine 5 g

Lipide 25 g

Carbohidraţi 26,4 g

Mai multe