E bine sau nu să mâncăm carne de miel

20 octombrie 2016   Nutriție

Iată câteva dintre beneficiile consumului acestui tip de carne:

Este indicată astmaticilor

În primul rând, acest tip de carne este o sursă grozavă de seleniu, un mineral care combate crizele de astm.

Întăreşte sistemul imunitar

Carnea de miel este bogată în fier. Nutriţioniştii spun că o porţie de carne de miel asigură aproximativ 30% din cantitatea de fier de care are nevoie zilnic o persoană.

Acest tip de carne este şi o sursă bogată de zinc, mineral esenţial pentru creşterea oaselor şi întărirea sistemului imunitar.

Menţine splina sănătoasă

În plus, acest tip de carne ajută splina şi rinichii să funcţioneze corect şi, astfel, sunt combătute afecţiunile acestor organe.

Te ajută să te îngraşi

Nutriţioniştii recomandă carnea de miel persoanelor foarte slabe. Se pare că, acest tip de carne le va ajuta să ia în greutate. Asta nu înseamnă că aceia care vor să se îngraşe trebuie să mănânce cantităţi foarte mari de carne de miel. Din contră, sunt indicate porţiile mici luate de mai multe ori pe săptămână.

Combate durerile abdominale

Canea de miel este recunoscută pentru faptul că te poate ajuta să scapi de durerile abdominale.

Alungă oboseala

Mai trebuie ştiut despre carnea de miel că te poate scăpa de stările permanente de oboseală şi că te ajută să dormi bine. De asemenea, poate face parte din dieta diabeticilor, întrucât menţine glicemia la valori normale.

Tratează bolile de ochi

Carnea şi ficatul de miel îmbunătăţesc vederea, sunt indicate în perioada de tratare a glaucomului şi nictoplapiei (boli de ochi foarte grave).

Un excelent afrodisiac

Substanţele nutritive din carnea de miel cresc capacitatea sexuală a bărbaţilor.

Mai multe