Dieta ta din timpul iernii

23 noiembrie 2011   Nutriție

Nu uita să te hidratezi corespuzător!

Asigură-te că te hidratezi suficient, iar pe timpul iernii apa mai caldă te va ajuta să rămâi hidratat un timp îndelungat. Se ştie că ceaiul, indiferent de tipul lui, este una dintre cele mai bune metode de a te încăzi şi hidrata în acelaşi timp. În timpul sezonului rece, ciorbele şi supele calde sunt de nelipsit din alimentaţie.

Ceaiurile neîndulcite

Evită pe cât posibil consumul mare de cafea, dar şi ceaiurile îndulcite cu zahăr, deoarece duc la creşterea numărului de kilograme. Pentru a te hidrata, înlocuieşte ceaiul îndulcit cu zahăr cu unul neîndulcit sau chiar cu un pahar cu apă.

Porţii mai mici de alimente

Ştim cu toţii că pe parcursul iernii, în special în preajma Sărbătorilor, obişnuim să mâncăm mai mult. Pentru ca acul cântarului să nu indice mai mult, una dintre soluţii este să fi mai atent/ă la porţiile de alimente. Include în dieta ta mai multe fibre, legume şi fructe proaspete. Iar când vine vorba de nuci şi alune, cantităţile trebuie să fie mai mici (2-4 nuci pe zi sunt suficiente).

Alimente

- migdalele sunt o bună sursă de acizi graşi omega 3 şi omega 6. Consumate la micul dejun, migdalele oferă energia necesară pentru începutul zilei; - morcovii conţine vitamine şi beta-caroteni. Prăjiturile şi dulciurile din comerţ pot fi înlocuite cu succes de morcovi; - ghimbirul este un aliment ce nu trebuie să lipsească din dieta de iarnă. Nu numai că aduce beneficii sănătăţii, însă ajută şi la accelerarea metabolismului, arderiile fiind mai rapide. Utilizat în salate sau alte tipuri de mâncăruri, ghimbirul ajută şi la prevenirea răcelilor.

Mai multe