Dieta care te scapă de anemie

4 ianuarie 2016   Nutriție

Pentru a lupta cu anemia, este recomandat un mic dejun bazat pe cereale cu tărâţe, acestea fiind o excelentă sursă de fier. Gustarea de la ora 10 poate consta în nuci sau struguri ori un sandvici şi suc de portocale.

Atenţie, din ierburile aromatice prezente în masa de prânz nu trebuie să lipsească mărarul! Fructele cele mai bogate în fier sunt merele, la fel de eficiente proaspete şi sub formă de suc. De asemenea, din dieta zilnică nu trebuie să lipsească prunele, bananele, lămâile, strugurii, portocalele, smochinele şi morcovii.

Consumate în cantităţi mari, acestea sunt foarte eficiente în tratamentul pentru anemie. Mai poţi consuma grepfrut, guava, kiwi, fructe uscate şi caise.

"Ideal este să mâncaţi fructele înainte de mesele principale ale zilei sau de fiecare dată când vă este foame. Cele mai sănătoase gustări sunt cele compuse, de exemplu, din fructe, nuci, alune sau seminţe de floarea-soarelui", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. Odihna ajută organismul Persoanele care se odihnesc suficient au un necesar de oxigen mai redus, iar stresul asupra inimii şi plămânilor este mult diminuat. Se recomandă odihna în timpul zilei (somnul de prânz) şi somn suficient în timpul nopţii.

Odihna fără pernă sub cap ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi la oxigenarea creierului şi poate ameliora ameţeala generată de anemie.

Mai multe