De ce trebuie să cumperi rar produse de patiserie

20 aprilie 2018   Nutriție

Consumul produselor de patiserie nu este indicat dintr-o serie de motive, pe primul loc clasându-se ingredientele din care sunt preparate, care trebuie evitate, în general, pentru a-ţi menţine sănătatea.

Dintre acestea, fruntaşele clasamentului sunt: făina albă, zahărul alb, sarea în exces, aditivii precum potenţiatorii de aromă şi grăsimile trans, nocive pentru inimă.

Un alt pericol îl poate reprezenta şi folosirea aluatului congelat, care odată ingerat poate crea probleme la nivelul stomacului.

Atenţie şi la produsele de patiserie obţinute prin prăjire, precum gogoşile. Combinaţia dintre grăsimi, zahăr şi calorii goale pe care le conţin este contraindicată, de aceea, dacă nu le poţi rezista, este bine să le consumi foarte rar şi în cantităţi mici. Tabelul caloriilor

100 g

Calorii: 331 kcal

Proteine: 10,5g

Lipide: 7,1g

Carbohidraţi: 56,6 g

100 g

Calorii: 385 kcal

Proteine: 6 g

Lipide: 24 g

Carbohidraţi: 37 g

100 g

Calorii: 497,2 kcal

Proteine: 12,7g

Lipide: 32,6 g

Carbohidraţi: 39,5 g

100 g

Calorii: 205,4 kcal

Proteine: 3,4 g

Lipide: 2,7 g

Carbohidraţi: 43,8 g

100 g

Calorii: 426 kcal

Proteine: 5,2 g

Lipide: 22,9 g

Carbohidraţi: 50,8 g

100 g

Calorii: 368 kcal

Proteine: 6 g

Lipide: 22,5 g

Carbohidraţi: 35,4 g

Mai multe