De ce să ţii cont când cumperi carne de miel

10 aprilie 2017   Nutriție

Carnea de miel, datorită conţinutului de fier (previne anemia) şi potasiu, este o opţiune sănătoasă pentru persoanele fără probleme medicale, pentru persoanele care îşi doresc să îşi crească masa musculară sau să se refacă după intervenţii chirurgicale,mai ales pentru că ajută substanţial la refacerea ţesuturilor.

Un alt avantaj al acestui tip de proteină animală este că are acizi grasi Omega-3, complexul B ( contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidraţilor şi grăsimilor) , zinc, fosfor, calciu şi doar 35% grăsimi saturate, când este pregatită fără ulei.

Citeşte şi: Bune şi rele la masa de Paşte

Creşte imunitatea

Una dintre cele mai bogate surse de proteină uşor digerabile, conţine aminoacizi care facilitează producţia de energie şi previne instalarea bolilor cardiace. Contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar şi menţine acuitatea vizuală.

Cum şi de unde să o cumperi

Indicat ar fi să cumperi numai din spaţii autorizate sanitar-veterinar, special amenajate.

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este faptul că greutatea mielului să fie între 10 şi 13 kilograme, deoarece dacă are o greutate mai mică de 9 kilograme conţine o cantitate mai mare de purine şi este mult mai greu de digerat de către organismul uman.

În cazul în care vrei să cumperi organe de miel pentru a prepara celebrul drob, este bine să ţii cont de faptul că organele se alterează mult mai uşor şi mai repede decât carnea în sine.

Dacă observi că are un aspect roşu, uşor elastic la atingere şi este un pic lipicioasă, atunci este sigur că are ceva timp e când stă în galantare. Culoarea rozalie şi lipsa mirosului greu este semn că este proaspătă şi poate fi gătită fără a prezenta nici un risc pentru sănătatea ta.

Citeşte şi: Iată de ce boli te fereşte consumul de carne de miel

Cum se prepară corect

Cel mai bine este să laşi carnea la marinat pentru câteva ore şi s-o găteşti la cuptor sau pe grătar şi să eviţi pe cât posibilul să foloseşti ulei de orice fel.

Poţi să o asezonezi cu ce condimente vrei, însă pentru o savoare mai intensă poţi să optezi pentru usturoi, şofran, chimen, nucşoară, harissa sau sumac.

Dezavantaje Trebuie evitat acest tip de carne în cazul în care ai probleme cu colesterolul, iar odată cu înaintarea în vârstă trebuie să diminuezi cantitatea consumată şi s-o înlocuieşti pe cât posibil cu alimente de origine animală.

Nu o consuma niciodată în combinaţie cu pâinea, pentru a evita problemele digestive. Proteina proaspătă din carnea de miel poate provoca şi alergii, care apar la 6-12 ore de la consum.

Carnea consumată în exces este asociată cu eliberarea mai multor toxine în organism, fapt ce poate cauza boli severe precum guta sau cancerul de colon. În cazul în care vrei să prepari ciorba de miel, carnea nu se pune de la început în apă, ci abia atunci când apa a dat în clocot.

Poate afecta masa osoasă, deoarece procesul de digestie al proteinelor duce la formarea unor reziduuri pe care, pentru a le neutraliza, organismul foloseşte mineralele din oase.

Mai multe