De ce să mănânci mere verzi

17 mai 2017   Nutriție

În primul rând, trebuie consumate simple, crude şi neapărat cu coajă. Nu e indicat să le pui în iaurt sau să le asociezi cu alte alimente. Fie le mănânci cu 30 de minute înainte de micul dejun, fie la 3 ore după masă. Digerarea lor durează aproximativ jumătate de oră, iar dacă te vei hrăni şi cu alte mâncăruri, vor îngreuna digestia.

Ştiai că…

...există un proverb care sună cam aşa: „Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă“? Când o să citeşti despre aceste fruct verde, sigur o să-i dai dreptate celui care a concluzionat acest lucru.

Favorizează digestia

Deoarece acest fruct conţine multe fibre, el contribuie la îmbunătăţirea metabolismului şi la eliminarea toxinelor. Nutriţioniştii recomandă să consumi un măr pe zi, cu tot cu coajă, pentru că previne balonarea şi uşurează digestia. Aşadar dacă ai probleme cu constipaţia şi te simţi umflat poţi mânca un măr verde în fiecare zi şi rezolvi mai multe neplăceri ale stomacului şi colonului.

Sfat!

În loc să mănânci o prăjitură sau orice alt produs alimentar care conţine mult zahăr, mai bine mănânci zilnic un măr verde.

Piele luminoasă şi vedere ageră

Au un conţinut ridicat de vitamina C şi A şi de asemenea, au şi antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi ce atacă pielea. Consumând cel puţin un măr pe zi, vei avea o piele ce va străluci de sănătate, iar organismul tău, datorită efectului antioxidant al flavonoidelor, va lupta împotriva ultravioletelor. Totuşi, nu trebuie să te laşi doar în grija merelor ci să foloseşti şi cremă cu protecţie solară. După cum probabil că ştii, pentru o vedere bună se recomandă morcovul. Ei bine, află că nu doar această legumă ajută la îmbunăţirea văzului, ci şi fructele, precum merele. Datorită conţinutului de vitamina A, care este foarte bună pentru protejarea vederii. Astfel că în loc să apelezi la suplimente alimentare, de ce să nu-ţi iei această substanţă din mere?

Reduc colesterolul „rău“

Conform specialiştilor dacă vei consuma mere verzi, vei preveni apariţia unor afecţiuni la nivelul inimii deoarece scad nivelul colesterolului de tip LDL. Studiile arată că aceste fructe reduc şansele de îmbolnăvire de boli ale aparatului cardiovascular, cu 35%. De asemenea, cercetătorii au descoperit că femeile care consumă atât mere verzi cât şi roşii, au redus riscul de infarct cu 13-22%, notează thehealthsite.com.

Previn reumatismul şi osteoporoza

Merele verzi au în conţinut pe lângă vitamine şi o serie de minerale, cum sunt fierul, potasiul, zincul şi cuprul. Acestea au rolul de a susţine dezvoltarea oaselor şi de a le întări. Pe lângă faptul că ele combat reumatismul dar şi alte afecţiuni medicale cronice de la nivelul oaselor, accentuează şi funcţiile glandei tiroide. Nutriţioniştii recomandă pentru femeile aflate la menopauză să consume des mere verzi, fiindcă ele luptă împotriva osteoporozei.

Truc: Poţi slăbi cu ajutorul merelor verzi pentru că ele au un conţinut scăzut de calorii şi, pe lânga asta, sunt bogate în fibre dietetice care te ajută să scapi de constipaţie şi să arzi grăsimile. Dacă te-ai trezit dimineaţa cu o poftă de mâncare şi te doare stomacul, poţi scăpa de crampe mâncând un măr pe stomacul gol. După aceea vei aştepta 30 de minute până să iei micul dejun.

Alte boli

Medicii le recomandă celor care suferă de diabet să mănânce mere verzi deoarece ţin nivelul zahărului din sânge sub control. Ei spun că faptul că te hrăneşti cu un măr pe stomacul gol, întârzie absorbţia zahărului în organism. Potrivit studiilor, s-a ajuns la concluzia că un măr pe zi, consumat de femei, previne riscul de diabet de tip II cu 30%. Merele verzi, spun specialiştii, te ajută să ai o memorie mai bună şi previn Alzheimerul.

Mai multe