De ce să consumi mai des pomelo

19 decembrie 2015   Nutriție

Pe lânga vitamina C, fructul conţine luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu, dar şi vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9. Iată câteva dintre proprietăţile fructului!

Întăreşte imunitatea

Un pomelo întreg aduce organismului 100% din necesarul zilnic de vitamina C, esenţială în această perioadă pentru prevenirea şi tratarea gripelor, infecţiilor, tusei şi răcelilor.

Deliciosul fruct este şi o sursă preţioasă de potasiu, nutrient care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Menţine pielea tânără

Pomelo, la fel ca ruda sa grepfrutul, conţine anumiţi compuşi unici care menţin pielea tânără şi elastică. În combinaţie cu vitamina C, aceşti compuşi ajută organismul în producţia de colagen şi combat efectul negativ al radicalilor liberi.

Ajută digestia

Datorită conţinutului ridicat de fibre, pomelo ajută la reglarea procesului digestiv. Într-un singur pomelo avem 25% din necesarul zilnic de fibre.

Previne anemia

Vitamina C conţinută de fruct ajută la o mai bună absorbţie a fierului în sânge.

Previne migrenele

Fructul previne durerile de cap obişnuite atât prin conţinutul de apă care ajută la menţinerea tensiunii arteriale intracraniene, cât şi prin substanţele energizante pe care le conţine.

Opreşte răspândirea celulelor cancerigene

Coaja groasă de pomelo conţine bioflavonoizi care elimină excesul de estrogen din organism, oprind astfel răspândirea celulelor maligne responsabile de cancer mamar.

Mai multe