De ce nu ne săturăm când mâncăm. Asta e cea mai mare greşeală
De cele mai multe ori este un semnal de revoltă transmis de creier din cauza schimbării alimentare la care îl supui. Am ajuns să ne îngrăşăm pentru că am făcut schimbări în alimentaţia noastră de-a lungul generaţiilor, însă deloc în bine. Medicul nutriţionist Simona Tivadar a explicat la Antena 1 ce facem greşit când luăm mesele şi de ce nu ne săturăm de fapt mai niciodată.
”A apărut această plecare de acasă fără mic dejun. Apoi urmează mese compensatoare sau seara când oamenii se relaxează şi se internează în frigider şi mănâncă ce nu au mâncat toată ziua. Urmează o digestie dificilă prelungită până la ore târzii în noapte şi toate organele noastre sunt treze pe jumătate şi muncesc ceea ce duce la o calitate a somnului mizerabilă.
Acest fel de a mânca este diabetogen pentru că ficatul nostru produce noaptea glucoză şi cu cât materia primă primită seara este mai abundentă cu atât va produce mai multă glucoză şi ne trezim într-o zi cu glicemie mare dimineaţa”.
”Pentru copii este un dezastru mâncatul cu creierul absent, în faţa calculatorului de exemplu. Senzaţia de saţietate cerebrală care ţine de creier. Ca să ştie că ai mâncat trebuie să priveşti mâncarea şi să o mesteci. Dacă nu, vei mânca aproape dublu. Acest fel de a mânca este profund dăunător” a mai adăugat medicul.