De ce este bine să mănânci roşii

17 iunie 2018   Nutriție

Roşiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidraţi, fier, licopen, fosfor şi sulf. Aceste legume conţin puţine calorii, grăsimi şi săruri.

De asemenea, roşiile sunt o sursă importantă de vitamine şi minerale care protejează inima de bolile cardiovasculare. Aproximativ 150 de grame de roşii constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic şi potasiu.

Beta carotenul din

, regăsit şi în morcovi sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV.

Roşiile conţin vitamina A care îţi îmbunătăţeşte vederea. Adaugă roşii în salată sau consumă-le cu brânză, astfel, vederea ta se va îmbunătăţi.

Potrivit studiilor, consumul frecvent de roşii previne atacul de cord şi accidental vascular cerebral. De asemenea, aceste legume reduc nivelul colesterolului.

Bogate în vitaminele A, C şi E, dar şi în calciu, potasiu şi licopen, roşiile ajută la micşorarea tensiunii arteriale.

Roşiile sunt recomandate în curele de detoxificare a ficatului. Consumă 2 roşii pe zi sau o cană de suc de roşii pentru buna funcţionare a ficatului.

Calciul şi vitamina C din roşii sunt benefice pentru vindecarea oaselor. Licopenul pe care-l conţin aceste legume îmbunătăţeşte masa osoasă, aceasta fiind o cale excelentă de prevenire a osteoporozei.

Mirosul este principalul criteriu după care să alegi o roşie sănătoasă. De asemenea, acestea nu trebuie să aibă o culoare pală sau întunecată, dar, mai degrabă, un roşu aprins.

Mai multe