De ce este bine să consumi cereale integrale

16 mai 2012   Nutriție

Consumul de cereale integrale este recomandat în defavoarea cerealelor rafinate, deoarece conţin mai puţine calorii şi au mult mai multe beneficii asupra organismului.

Valoarea zilnică recomandată de cereale integrale pentru femei este de aproximativ 180 grame şi aproximativ 200 grame pentru bărbaţi.

Scad colesterolul rău

Fibrele solubile din compoziţia cerealelor integrale contribuie la scăderea colesterolului, în timp ce fibrele insolubile ajută digestia, prevenind una dintre cele mai comune afecţiuni, constipaţia.

Bune pentru siluetă

Tot datorită fibrelor, cerealele integrale sunt indicate pentru persoanele care vor să se menţină în formă. Fibrele stau la baza controlului greutăţii, având rolul de a prelungi senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. În acest mod, poţi evita supraalimentarea şi, implicit, creşterea în greutate.

Studiile arată că persoanele care consumă zilnic alimente ce conţin cereale integrale, ca parte a unei alimentaţii echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos, au mai puţine şanse de a înregistra în timp creşteri în greutate, iar incidenţa obezităţii în rândul celor care consumă trei sau mai multe porţii de cereale integrale pe zi este mai scăzută.

Menţin sistemul nervos sănătos

Cerealele integrale conţin numeroase vitamine din complexul B- riboflavină, niacină si acid folic- substanţe care sunt necesare pentru menţinerea unui sistem nervos sănătos.

Mai multe