Cum se recomandă a se consuma corect legumele

12 martie 2018   Nutriție

Nu puţini sunt copiii care refuză vehement legumele mai ales când acestea sunt fierte sau pasate, însă tu ştii cum se recomandă a se consuma corect legumele pentru a te bucura de toate substanţele nutritive pe care acestea ţi le pot furniza?

Anumite legume sunt mult mai bogate din punct de vedere nutritiv când sunt gătite, în timp ce altele îşi pierd considerabil din calităţile lor prin procesarea termică.

Bogate în fibre, legumele ar trebui să fie baza alimentaţiei tale pentru a avea parte în primul rând de o digestie bună.

Roşiile, mai bune dacă sunt gătite

Celebra salată de brânză cu roşii este delicioasă, însă roşiile, datorită conţinutului de licopen, mult mai bun şi mai important decât vitamina C, sunt unele dintre cele mai importante surse de antioxidanţi pe care le poţi oferi corpului tău. Sucul de roşii este mult mai sănătos şi bun pentru organismul tău decât roşia în sine, pentru că, prin preparare termică roşiile eliberează mai mult licopen.

Din aceeaşi categorie face parte şi morcovul. Gătit, acesta îţi va furniza o doză mult mai bună şi semnificativă de betacaroten, aproape dublă. Betacarotenul este de asemenea un antioxidant benefic organismului uman care odată ingerat se va transforma în vitamina A, ingredient indispensabil pentru funcţia de reproducere, pentru vedere, imunitate şi multe alte funcţii importante în corpul tău.

Consumă broccoli în stare naturală

În cazul acestei legume, marea majoritate a oamenilor alege să-l consume fiert sau congelat, însă acesta este mult mai sănătos dacă este consumat în stare crudă din cauza faptului că procesul termic contribuie din plin la distrugerea anumitor enzime ce au ca şi rol protejarea organismului tău de afecţiunile digestive.

Din aceeaşi categorie face parte şi spanacul, secretul puterii celebrului marinar Popeye, fiind o alegere ideală mai ales pentru masa de prânz, acesta furnizându-ţi cantitatea necesară de vitamina B9 cunoscută şi sub denumirea de acid folic. Această vitamină în apă devine solubilă, astfel că prin gătire aceasta se pierde.

Această vitamină este vitală mai ales pe perioada sarcinii dar şi pentru capacitaea s de a regenerara celulele organismului uman.

Şi ardeiul face parte tot din categoria legumelor ce se recomandă a se consuma în stare crudă, mai ales pentru aportul său de vitamina C, care se regăseşte în această legumă de 3 ori mai mult decât în citrice.

Poţi de asemenea să înlocuieşti pâinea cu ardei gras, să îl consumi cu humus, în salate, sucuri, smoothie-uri.

Mai multe