Cum se prepară corect seminţele de chia
La micul dejun seminţele sunt binevenite într-o porţie de iaurt sau alături de o cremă de brânză. Poţi să le adaugi în salate, în sucuri de legume ori fructe, în smoothie-uri.
Printre cele mai populare dar şi foarte promovate au căpătat sens seminţele de chia.
O adevărată porţie de sănătate, un medicament al naturii pentru problemele tale.
Sursă bună de calciu
Extrem de generoase cu vitaminele, mineralele şi acizii graşi conţinuţi, aceste mici seminţe de chia sunt un ingredient indispensabil în lupta organismului împotriva tuturor agresorilor zilnici de care are parte corpul tău.
În cazul în care suferi de intoleranţă la lactoză, poţi să consumi seminţe de chia şi astfel vei lua de 5 ori mai mult calciu din ele decât din aceiaşi cantitate de lapte.
Practic au în compoziţia lor tot ce e mai bun din fiecare produs lăsat de natură, astfel că faţă de afine, seminţele de chia au de 3 ori mai mulţi antioxidanţi.
Nici fierul nu este de trecut cu vederea, ca şi cantitate, seminţele de chia sunt de 3 ori mai bogate în fier decât celebrul spanac, oferind în acelaşi timp cea mai mare cantitate de proteine decât toate smeinţele existente la un loc.
Află ce schimbări se produc în corpul tău atunci când mănânci seminţe de chia AICI
Aport bun de potasiu
O banană dimineaţa este indicată pentru aportul său de potasiu pe care îl oferă organismului, însă trebuie să ştii că o porţie de seminţe de chia îţi vor oferi de două ori cantitatea de potasiu dintr-o singur banană.
Deci din punct de vedere nutriţional, aceste seminţe au tot ceea ce îi este necesar organismului tău pentru a funcţiona corespunzător.
Cum se prepară
Te-ai gândit vreodată ce gust ar avea o salată de icre vegetale? Ei bine, atunci foloseşte-te de seminţele de chia pentru a o crea.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci seminţele de chia cu o ceapă rasă cât se poate de fin, un pic de ulei de măsline la fel ca la o salată normală de icre de peşte, puţină sare, lămâie şi apă. Le poţi servi pe felii de pâine prăjită sau pe felii de castravete ori ardei gras.
Dacă alegi să amesteci seminţele de chia cu două căni de suc proaspăt de portocală şi apoi să adaugi o lingură de pulbere de ghimbir, tocmai ai obţinut o băutură energizantă pe care o poţi consuma pe tot parcursul zilei, mai ales dacă te duci şi la sală.
Le poţi adăuga în orice combinaţie faci în blender sau dacă vrei să legi o compoziţie şi nu vrei să foloseşti ouă, atunci pune 3 linguriţe de seminţe de chia cu 3 lnguri de apă şi s-a rezolvat problema. În maxim 15 minute compoziţia ta va căpăta o consistenţă gelatinoasă.