Cum să găteşti sănătos cartofii

7 ianuarie 2016   Nutriție

Cartofii au declasat cu uşurinţă bananele, alimente cu un conţin destul de ridicat de potasiu. Nutriţioniştii afirmă că un cartof mediu, copt, în coajă, conţine în jur de 700 mg de potasiu. Cartoful este, de obicei, blamat din cauza indicelui glicemic mare. Dar, modul de preparare este cel care face diferenţa! Iată, aşadar, câteva idei sănătoase de a găti cartofii! Cartofi crocanţi la cuptor fără prea mult ulei Cartofii crocanţi la cuptor seamănă mult la gust cu cartofii prăjiţi, doar că sunt mult mai sănătoşi. Aşadar, tăie câţiva cartofi rondele subţiri, unge-i cu o pensulă cu ulei de măsline sau ulei de palmier şi condimentează cu puţină sare marină. Apoi, aşează rondelele de cartofi într-un vas termorezistent încălzit bine la cuptor în prealabil. Astfel, scapi de caloriile imense şi compuşii neurotoxici ce sunt eliminaţi în timpul prăjirii. Cartofii dulci la cuptor, cu condimente Cartofii dulci sunt printre cele mai sănătoase alimente, aşadar nu trebuie să ratezi ocazia să-i încerci în familie. Se taie cartofii dulci felii subţiri, se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper, pudră de chilli şi se mai pot adăuga ierburi aromate, precum cimbru, salvie, rozmarin, oregano. Se lasă la cuptor timp de 20 de minute, până se fac foarte crocanţi şi super gustoşi. Cartofi la cuptor în coajă Cartofii la cuptor în coajă sunt altă alternativă foarte bună la cartofii prăjiţi. Se lasă să se rumenească bine după ce sunt spălaţi. Nu este nevoie să foloseşti tavă, cartofii se pun direct pe grilajul cuptorului. Se lasă timp de 50 de minute şi se consumă cu unt sau brânză de vaci proaspătă, sare şi piper. Cartofii copţi în coajă sunt surse excelente de fier.

Mai multe