Cum arată meniul zilnic al unui nutriţionist: ”Micul meu dejun este format dintr-o cafea cu lapte”

12 decembrie 2018   Nutriție

Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, ne-a spus în ce constă meniul ei zilnic. Ce consumă în fiecare zi şi care sunt secretele ei culinare.

”Micul meu dejun este format dintr-o cafea cu lapte. Spre prânz prefer să mănânc ciorbă sau supă. Îmi place foarte mult şi, din punct de vedere nutriţional, ciorba este cel mai dietetic aliment. Ai multă apă, nişte legume, carne sau paste făinoase. Fiind diluată în aşa de multă apă, tu mânânci o palmă de produs uscat, care ţine burta plină 2-3 ore. Că e supă de roşii, ciorbă de cartofi cu afumătură, aceea e masa de prânz perfectă. Seara este ceva mai consistent, deoarece trebuie să recunoaştem că seara tuturor ne este mult mai foame.

Sunt o carnivoră, dar metabolismul îmi permite să mănânc legume cu carne şi nu carne cu legume. Îmi fac, indiferent de sezon, salată peste care să pun carne sau peşte, ori le bag pe toate la cuptor. Îmi place foarte mult peştele, acesta fiind şi cel mai uşor de gătit aliment la cuptor, fără să îţi umpli casa de miros. Obligatoriu, jumătate din farfurie trebuie să fie plină de legume.

Nu îmi permit să mănânc des făinoase, dar ador pâinea cu brânză şi roşii. Dulciuri şi zahăr mănânc rar, deoarece până la 30 de ani mâncam doar îngheţată sau prăjituri şi renunţam la o masă. Îmi plac foarte mult brânzeturile şi lactatele, aşadar masa de seară poate să fie şi mămăligă cu brânză şi smântână” a povestit nutriţionistum Mihaela Bilic.

Mai multe