Cum alegi un avocado copt? Atentie la aceste trei aspecte
1. Aminteste-ti intotdeauna sa te uiti la culoare. Fructele coapte sunt intotdeauna mai inchise la culoare. Trebuie sa stii insa ca sunt si tipuri care raman mereu verzi.
2. Coaja unui avocado trebuie sa aiba striatii si imperfectiuni, insa niciodata lovituri si adancituri. Ar putea fi semne ca fructul a fost lovit sau ca este deja prea copt.
3. Verifica intotdeauna codita. Daca zona din jurul coditei este inca verde sau galbena, fructul poate fi cumparat. Daca este maro, fructul este deja prea copt.
De ce sa mananci avocado
Este benefic pentru piele. Acidul pantotenic (vitamina B5) este in cantitate mare in avocado si este implicat in metabolismul lipidelor si glucidelor, imbunatatind si calitatea epidermei. Un studiu mexican a scos la iveala ca uleiul de avocado poate lupta eficient cu radicalii liberi care sunt adesea de vina pentru imbatranirea pielii.
Stimuleaza pierderea in greutate. Cercetatorii americani au descoperit ca avocado, care are un continut caloric relativ scazut, dar un continut ridicat de apa, induce satietatea si scade pofta de mancare de necontrolat.
Reduce simptomele durerilor articulare. Oamenii de stiinta de la Universitatea din California - Davis Health System au gasit ca un compus din avocado poate reduce durerile si rigiditatea incheieturilor, imbunatatind flexibilitatea la nivelul articulatiilor.
Se digera usor. Avocado se digera si se asimileaza usor, fapt care permite furnizarea rapida a nutrientilor in organism.
Mentine sanatatea oculara. Fructul acesta este o sursa buna de luteina si zeaxantina, doi carotenoizi care pot scadea riscul de aparitie a cataractei si a degenerescentei maculare.
De ajutor in sanatatea rinichilor si a ficatului. Cercetatorii au scos la iveala ca, datorita continutului ridicat de acid oleic si antioxidanti, uleiul de avocado reduce riscul de imbolnavire a rinichilor.
Protejeaza inima. Tot in urma studiilor experimentale, oamenii de stiinta au constatat ca avocado contine cantitati foarte mari de fitosteroli, peste 80 mg la 100 g. Aceste substante au o compozitie similara cu cea a colesterolului animal, dar sunt benefice pentru sistemul cardiovascular.