Cu cireşe negre îţi reduci colesterolul

21 mai 2018   Nutriție

Aceste super-fructe au efecte terapeutice incredibile şi pot fi folosite ca adjuvant în boli precum cele cardiace sau vasculare. Cireşele amare sunt indicate a fi consumate mai ales dacă te confrunţi cu afecţiuni precum durerile musculare, afecţiuni inflamatorii, boli hepatice, astm, bronşită sau îmbătrânire prematură.

Datorită conţinutului de potasiu, acestea ajută la reglarea nivelului de colestrol în sânge şi au efect depurativ, puternic detoxifiant, dar şi energizant fizic şi psihic.

Vitamina C, alături de magneziu şi potasiu, asigură un rol sedativ pentru sistemul nervos şi sunt indicate mai ales în bolile reumatice dar şi ateroscleroza, hipertensiuen arterială cât şi constipaţie.

Au o cantitate mare de antioxidanţi

Culoarea lor închisă este dată de prezenţa anticianinelor, în coaja cireşelor aflându-se cea mai mare cantitate de antioxidanţi.

Potrivit cercetătorilor de la American Chemical Society, dacă alegi să consumi 20 de cireşe amare pe zi vei putea înlocui administrarea de aspirină sau nurofen. Acestea au efect asupra organismului în a calma durerile şi a relaxa musculatura.

Poţi alege să le consumi în stare proaspătă, dar trebuie să te gândeşti şi la o modalitate de a le conserva pe tot parcursul anului, astfel că poţi alege să le pui la congelator sau să le păstrezi sub formă de compot ori dulceaţă.

Nici sucul din fructe nu trebuie evitat, mai ales că sucul de cireşe amare îţi oferă o porţie mult mai semnificativă de antioxidanţi decât o fac coacăzele, şi au un aport mult ma mare de vitamina E, benefic mai ales pentru o piele frumoasă şi luminoasă.

Melatonina, o altă substanţă benefică organismului uman pe care acestea o conţin, a fost descoperită pentru prima dată în aceste fructe de către Doctor Russell J. Reiter, neurolog la Centrul pentru Sănătate şi Ştiinţă, din cadrul Universităţii din Texas, din San Antonio.

Această substanţă se eliberează în corpul tău de către glanda pineală şi favorizează un somn odihnitor profuns, dar şi o stare de relaxare generală.

Astfel că dacă te confrunţi cu probleme legate de somn, poţi să apelezi la o cură cu suc de cireşe ce te vor ajuta să te odihneşti mai bine pe parcursul nopţii.

Citeşte şi: Cozile de cireşe, diuretic fără reţetă

Cum să ţii cura cu cireşe amare

În cazul în care timp de maximum 8 săptămâni consumi zilnic cireşe amare acestea te vor ajuta să reduci inflamaţiile existente în corp, să elimini treptat durerea şi să împiedici apariţia procesului degenerativ, recăpătându-ţi astfel mobilitatea articulară.

Dacă te numeri printre persoanele cu diabet non-insulinodependent, atunci cura cu cireşe amare îţi vine mănuşă.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan, au ajuns la concluzia că cireşele amare cresc semnificativ nivelul de insulină din organism.

Atât pentru persoanele cu această afecţiune cât şi celor care au predispoziţie spre diabet, le este recomandată cura cu cireşe negre sau amare, în care să consume 1/2kg-1kg pe zi de cireşe amare, timp de minimum 4 săptămâni. La terminarea acestei cure este recomandă un nou consult medical.

Mai multe