Cu ce înlocuieşti carnea când ţii post
De ce este important să consumi carne
Bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi, carnea, în deosebi cea roşie, ţine la distanţă anemia, datorită conţinutului mare de fier. În ea se mai găseşte şi vitamina B12, esenţială pentru buna funcţionare a sistemului nervos.
Cu ce poţi înlocui carnea
Postul presupune renunţarea la câteva alimente, printre care şi la carne. Poţi să o înlocuieşti cu fasole uscată, linte, soia şi alte leguminoase. Partea bună este că, pe lângă faptul că dau senzaţia de saţietate, acestea au foarte puţine grăsimi şi calorii şi sunt bogate în vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
Dintre toate legumele, cel mai util este spanacul, spun nutrişioniştii. Motivul? Are un conţinut foarte mare de fier şi foarte puţine calorii. Partea proastă este că acest mineral se absoarbe mai greu decât din sursele animale, precum ouă, carne sau lapte.
Găseşti mai multe sfaturi pentru a ţine un post sănătos AICI