Cu aceste alimente combaţi oboseala!

29 decembrie 2017   Nutriție

Carne roşie Cauza oboselii tale poate fi carenţa de minerale care duc la instalarea anemiei sau a altor afecţiuni. Paloarea, oboseala şi unghiile casante sunt semne ale unui nivel scăzut de fier în corp. În acest caz, reţine că va fi absorbit mai bine fierul din alimentele de origine animală, cum este carnea roşie, decât din cele vegetale: fasole verde, năut, mazăre. Citricele, bogate în vitamina C, ajută la o mai bună absorbţie a fierului. Peşte gras Ai grijă ca din meniul zilnic să nu-ţi lipsească peştele sau un ou. Peştele gras îţi asigură necesarul de magneziu, important pentru combatarea stresului şi a oboselii. Magneziul este esenţial în procesul de transformare în energie a substanţelor procurate din alimente. Alte surse de magneziu sunt nucile, fructele uscate, fructele de avocado, bananele, cerealele integrale, leguminoasele (linte, fasole boabe, năut). Legume, garniturile perfecte Ai grijă ca la prânz şi la cină să nu-ţi lipsească salatele sau garniturile de legume. Chiar şi la gustări poţi include legume, cum sunt morcovii proaspeţi, gata feliaţi pentru a-i avea la îndemână şi a-i consuma rapid. În plus, morcovii conţin betacaroten, substanţă care stimulează sistemul de apărare al corpului. Adesea, imunitatea scăzută poate fi sursa oboselii cronice. Fructe mâncate ca atare Două sau chiar trei porţii de fructe pe zi îţi dau energie, mai ales dacă le consumi ca atare şi nu sub formă de suc. Alege kiwi, mandarine, ananas, grepfrut. Îţi vor aduce un plus de vitamina C şi acid folic (vitamina B9), care susţin sistemul imunitar, atât de necesar când temperaturile scad dramatic. Ştiai că… … ceaiurile verde şi negru, cafeaua, consumate în exces, te obosesc mai mult şi nu te ajutp să în zilele solicitante?

Mai multe