Consumul excesiv de zahăr îndeseşte părul de pe corp

9 martie 2013   Nutriție

Oamenii de ştiinţă afirmă că un consum ridicat de alimente dulci dereglează nivelul de zahăr în sânge ce este responsabil cu reglarea cantitatii de păr de pe corp. Un studiu efectuat recent arată faptul că peste 50% dintre femei pun pe primul loc acest efect negativ al consumului în exces de zahăr, iar pe locul doi- creşterea în greutate. Consumul de alimente dulci provoacă rezistenţă la insulină, care împiedică organismul să proceseze glucoza în mod adecvat. Din această cauză organismul este nevoit să producă mai multă insulină pentru a face faţă cantităţii mari de zahăr consumate. "Problema este că un nivel ridicat de insulină duce la apariţia unor efecte secundare. Unul dintre ele este acela că ovarele încep să producă mai mulţi hormoni masculini, ceea ce poate duce la creşterea excesivă a părului în diferite zone ale corpului. De asemenea, şi obezitatea provoacă rezistenţa la insulină.", potrivit expertei în sănătate şi nutriţie, Marilyn Glenville. Însă, "creşterea părului în exces poate fi cauzată şi de anumiţi factori genetici", adaugă endocrinologul de la Spitalul Universitar Whipps Cross, Dr Rina Davison.

Mai multe