Consumul de napi accelerează metabolismul

5 decembrie 2018   Nutriție

Previn ateroscleroza

Nivelul crescut de potasiu şi de fibre din napi ajută la reducerea presiunii din vasele de sânge şi la reglarea tensiunii. Acest lucru previne dezvoltarea aterosclerozei, apariţia unui infarct sau a unui accident vascular cerebral, dar contribuie şi la reglarea colesterolului, prin reducerea LDL-ului (colesterolul rău).

Accelerează metabolismul

Procesele hormonale şi enzimatice din corp se desfăşoară cu succes în compania vitaminelor din familia B-urilor. Napii vin cu o doză bună de B complex, iar consumul lor duce la buna funcţionare a organelor, accelerând metabolismul şi contribuind la menţinerea echilibrului hormonal.

Ajută la digestie

Cum fibrele sunt esenţiale în procesul de digestie, napii sunt aliaţi de nădejde când e vorba de tratamentul constipaţiei, al crampelor şi al balonării. E bine de reţinut că o alimentaţie bogată în fibre trebuie însoţită de o hidratare corespunzătoare, cel puţin 6 pahare cu apă zilnic.

Întăresc oasele

Calciul ajută la creşterea şi păstrarea masei osoase din corp, fiind esenţial în creşterea densităţii oaselor. Mai ales odată cu înaintarea în vârstă, când creşte riscul de artrită şi osteoporoză, e bine să consumăm alimente care întăresc oasele, iar napii sunt o alegere excelentă.

Luptă împotriva inflamaţiilor

Acizii graşi omega-3 şi vitamina K din componenţa napilor le sunt de folos mai ales celor care suferă de afecţiuni inflamatorii, precuma artrita sau guta. Napii reduc inflamaţia şi ajută în calmarea durerilor de natură cronică. Napii pot fi consumaţi cruzi, copţi, fierţi, în salate, supe sau tocăniţe.

Mai multe