Consumul de cacao previne cancerul şi bolile cardiovasculare

27 ianuarie 2012   Nutriție

Parful de cacao este considerat un "super aliment", deoarece este o sursă excelentă de polifenoli, antioxidanţi care au proprietăţi vindecătoare. În urma studiului realizat de Institutul Ştiinţific de Alimentaţie şi Nutriţie, cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum ridicat de cacao previne apariţia cancerului de colon. De asemenea, boabele de cacao conţin un compus numit epicatechina, care are rolul de a reduce riscul de infarct sau insuficienţă cardiacă. Efectele boabelor de cacao au fost studiate de către Norman Hollenberg, profesor de medicină la Şcoala de medicină Harvard asupra indienilor Kuna din Panama, care sunt consumatori frecvenţi ai acestui produs alimentar.

Rezultatele cercetării arată că în rândul acestei populaţii, riscul de apariţie a infarctului, a insuficienţei cardiace, a cancerului şi a diabetului este cu 10% mai redus decât la alte popoare.

Mai multe