Consumi cafea? Mai bine bea ceai negru!

25 iunie 2012   Nutriție

Reduce riscul bolilor de inimă

Consumul de ceai negru contribuie la îmbunătăţirea vigilenţei mentale şi a abilităţilor de învăţare şi memorare, motiv pentru care este recomandat de către specialişti.

De asemenea, ceaiul negru reduce durerile de cap şi tensiunea arterială, prevenind apariţia afecţiunilor cardiovasculare. Unele studii arată că persoanele care au băut 3 ceşti de ceai negru pe zi şi-au redus cu 21% riscul de a suferi de accidente vasculare cerebrale.

Previne apariţia diabetului

Cercetătorii au descoperit că nişte compuşi din compoziţia ceaiului negru încetinesc absorbţia zahărului din sânge, mult mai bine decât cei care se găsesc în ceaiul verde sau oolong.

În plus, s-a constat că persoanele care beau în mod regulat ceai negru au un risc mai mic de a suferi de diabet, spre deosebire de cei care beau cafea sau alte băuturi.

Ajută la arderea ţesutului adipos

Nu în ultimul rând, ceaiul negru este folosit şi în cazul tulburărilor gastro-intestinale, pentru prevenirea formării cariilor dentare şi a pietrelor la rinichi şi chiar pentru reducerea ţesutului adipos.

Consumul de ceai negru are un rol benefic pentru siluetă dacă este asociat cu o dietă săracă în grăsimi şi zaharuri şi cu un program regulat de exerciţii fizice.

Mai multe