Consumă fructele şi legumele cu tot cu coajă!

12 iunie 2012   Nutriție

Specialiştii subliniază că anumite fructe şi legume sunt indicate pentru consum cu totul, întrucât în coaja acestora există numeroase substanţe care ne păzesc organismul de diferite boli.

Coaja de pepene îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Pulpa pepenelui verde conţine citrulină, un aminoacid vital pentru menţinerea sănătăţii metabolice.

De asemenea, acest aminoacid măreşte nivelul de energie din organism, stimulează sistemul imunitar şi dilată vasele de sânge, îmbunătăţind astfel circulaţia sangvină.

Cea mai simplă cale de a beneficia de toate proprietăţile pepenelui este să bei un suc preparat dintr-o felie de pepene cu tot cu coajă în combinaţie cu o lămâie verde. Ingredientele se amestecă bine într-un blender, după care se pune la răcit pentru câteva minute.

Frunzele de ţelină previn diabetul

Ţelina este o sursă excelentă de magneziu, însă frunzele conţin de două ori mai mult magneziu decât coada acesteia.

Persoanele care au un nivel ridicat de magneziu în organism au un risc cu 23% mai mic de a suferi de diabet zaharat de tip 2.

Frunzele de ţelină pot fi consumate în combinaţie cu pătrunjel sub forma unei salate.

Pieliţa cepei, bogată în quercitină

Ştiai că pieliţa incoloră a cepei conţine mai mulţi antioxidanţi decât ceapa în sine?

De cele mai multe ori această parte se înlătură, însă ea are cele mai multe beneficii asupra organismului.

Unul dintre antioxidanţii importanţi pe care îi conţine este quercitina, care reduce tensiunea arterială şi previne formarea plăcilor ateromatoase în arterele principale. Ateroamele pot declanşa accidentul vascular cerebral.

Mai multe