Cinci mituri despre Vitamina C

20 decembrie 2018   Nutriție

Mulţi însă avem informaţii eronate despre cum ne ajută acest nutrient. Iată câteva dintre cele mai răspândite zvonuri şi dacă ele sunt sau nu adevărate.

Vitamina C poate doborî o răceală: mit. Vitamina C nu scade riscul de a răci, ci doar ameliorează simptomele. Este adevărat faptul că vitamina C are un rol crucial în creşterea imunităţii însă cel mai mult ajută la vindecarea rănilor, şi nu la lupta împotriva răcelii. Pentru a preveni gripa sau răcela, cel mai important este să ai o dietă variată.

Deficienţele de vitamina C sunt rare: adevărat. Corpul nostru nu produce vitamina C ceea ce înseamnă că trebuie să ne luam acest nutrient din alimente sau suplimente alimentare. Doza zilnică recomandată este de 75 mg pentru femei şi 90 pentru bărbaţi iar o portocală medie are în jur de 70 mg, deci este aproape imposibil să se ajungă la o deficienţă.

Citricele sunt cea mai bună sursă de vitamina C: fals. Citricele sunt întra-devăr o sursă bogată în vitamina C, dar nu sunt cele care au cea mai mare concentraţie. Pe prima poziţie se află ardeii graşi. În plus, există o groază de alte alimente ce conţin vitamina C: varza de Bruxelles, kiwi, căpşunile, papaya, ananasul şi pepenele galben

Vitamina C ajută la pierderea în greutate: adevărat. Un nivel scăzut de vitamina C este dovedit a fi legat de o greutate mai mare din cauza faptului că vitamina ajută la aderea grăsimilor în timpul sportului şi a exerciţiilor fizice.

Nu poţi lua prea multă vitamina C: mit Corpul nu poate depozita vitamina C, aşa că surprusul este eliminat de rinichi prin urină. Excesul poate duce la pietre la rinichi, probleme ale tranzitului, stare de greaţă. dureri de cap şi insomnie.

Mai multe