Cele şase alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire

14 noiembrie 2018   Nutriție

Sunt sănătoase şi fac minuni pentru trup şi minte.

1. Roşii - Conţin licopen, un antioxidant care previne apariţia mai multor boli de piele ce contribuie la procesul de îmbătrânire.

2. Avocado - Conţine carotenoide, luteina şi alte fitochimicale active care încetinesc procesul de îmbătrânire şi reduc riscul de a face osteoartrită şi cancer.

3. Morcovi - Conţin vitamina A şi beta-caroten, substanţe care ajută la vindecarea pielii, previn apariţia ridurilor şi ajută corpul să scape de radicalii liberi.

4. Ananas - Conţine bromelaina, substanţă care ajută corpul să absoarbă şi să descopuna proteinele.

5. Nuci - Aceste alimente au componente cu proprietăţi anti-inflamatorii.

6. Fructe de pădure - Căpşunile, afinele şi cireşele conţin cantităţi mari de vitamina C, vitamina E, vitamina K, fibre, antioxidanţi, antocianine şi mangan.

Mai multe