Cele mai nesănătoase alimente

5 februarie 2015   Nutriție

Cele mai nesănătoase alimente. Cartofii prăjiţi Pe lângă faptul că au un conţinut ridicat de grăsimi trans, care-ţi ridică nivelul colestetolului, cartofii prăjiţi au în compoziţia lor acrilamidă, o substanţă cu potenţial cancerigen. Aceasta apare atunci când cartofii intră în contact cu uleiul încins.

Mai mult, cele mai multe dintre uleiuri devin râncede în contactul cu oxigenul, ceea ce provoacă inflamaţii în organsim. Cercetătorii au descoperit că inflamaţiile sunt un factor declanşator al unor afecţiuni precum bolile de inimă, cancerul şi artrita.

Pe cât este de bun la micul dejun alături de o omletă, pe atât de dăunător este pentru organsim. Potrivit cercetătorilor, consumul zilnic de bacon sau de alt tip de carne procesată creşte cu 42% riscul de infarct şi cu 19% riscul de diabet.

Un studiu realizat de Universitatea Columbia a relevat că cei care mâncau bacon de 14 ori pe lună aveau deficienţă pulmonară.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte alimente au efecte nocive asupra sănătăţii

Mai multe