Cele mai bune fructe de consumat dimineaţa

2 aprilie 2016   Nutriție

Nu ar trebui să treacă nicio zi fără să mănânci măcar un fruct. Iată care sunt cele mai bune fructe de consumat dimineaţa:

Bananele, una dintre cele mai bune fructe de consumat dimineaţa

Bananele, spun specialiştii, se numără printr cele mai bune fructe de consumat dimineaţa. Deşi au doar 110 calorii (vorbim de 100 de grame), aceste fructe sunt extreme de săţioase. În plus, sunt bogate în potasiu, vitamina B6 şi acid folic. Acidul folic conţinut de banană este benefic creierului, iar potasiul protejează inima şi plămânii.

Nu putea să lipsească din lista cu cele mai bune fructe de consumat dimineaţa lămâia. Ideal ar fi ca înainte de fiecare mic-dejun să beţi un pahar de apă călduţă (200 de ml) în care să puneţi şi zeama de la o jumătate de lămâie. Astfel, veţi pierde rapid kilogramele nedorite. Pe de altă parte, aceste fructe ne protejează împotriva răcelilor; lămâile având un conţinut ridicat de vitamina C. Tototdată, datorită acestui aspect, lămâile îţi întăresc organismul. Cele mai bune fructe de consumat dimineaţa: murele Au un gust delicious şi doar 31 de calorii pe 100 de grame. În plus, sunt o sursă excelentă de antioxidanţi şi fibre. Şi din aceste motive, murele sunt printre cele mai bune fructe de consumat dimineaţa. Antioxidantul care le da culoarea intensă, "anthocyanina", reduce riscul îmbolnăvirii de boli de inimă. Trebuie spun că acesta previne apariţia ridurilor, dar chiar şi cancerul. Şi grapefruitul se regăseşte printre cele mai bune fructe de consumat dimineaţa. Sunt bogate în vitamina C, A, B5, acid foloc, calciu şi fibre. Merele, printre cele mai bune fructe de consumat dimineaţa

Merele sunt cele mai populare fructe din lume, dar şi printre cele mai bune fructe de consumat dimineaţa. Ele sunt pline de fibre, vitamine, minerale, dar şi de fitochimicale. În plus, persoanele care consumă mere dimineaţa, înainte de micul-dejun, au un risc mai scăzut de a suferi de sindromul metabolic. Acesta poaste cauza diabet şi numeroase boli grave de inimă.

Mai multe