Cel mai bun remediu pentru un colon sănătos

5 octombrie 2017   Nutriție

Tocmai timpul, duşmanul cel mai de temut al nostru este motivul pentru care trebuie să începi cât mai curând să introduci în alimentaţia ta acest remediu natural şi la îndemâna oricui, mai ales că ajută la curăţarea grăsimilor din ficat, sprijinind în acelaşi timp şi buna funcţionare a tranzitului intestinal şi mai presus de toate fiind eficient în combaterea stresului la nivel celular.

Remediu bun a se consuma în stare crudă

Deşi gustul nu este tocmai unul placut, însă când te gândeşti la sanatate şi vei vedea îmbunătăţirile, vei alege să îl consumi din ce în ce mai des.

Îţi va oferi un efect revigorant şi totodată nutritiv.

Atunci când te alimentezi ţine cont de faptul că mai ales în această perioadă ai nevoie de un aport cât mai mare de vitamine şi minerale şi mai ales ai nevoie de mişcare.

Aceste aspecte îţi vor menţine sistemul imunitar puternic şi silueta sub control.

Află cum poţi trata anemia cu ajutorul sfeclei AICI

Sfecla, sursă excelentă de antioxidanţi

Fie că alegi să o consumi crudă, fiartă, în suc sau în salate, sfecla îţi oferă o veritabilă porţie de sănătate.

Bogată în cele mai bune vitamine dintre care amintim vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acidul folic dar şi fibre, magneziu, fier, cupru, fosfor.

Ştiai că...

...sfecla roşie are cea mai mare cantitate de vitamina K conţinută de o legumă? Datorită conţinutului său vast de nutrimenţi ste indicată mai ales persoanelor cu probleme cardiovasculare consumul ei ajutând la dilatarea arterelor şi la împiedicarea formării cheagurilor şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge. Ssucul proaspăt de sfeclă roşie are efect antiinflamator fiind totodată un remediu eficient pentru stările de epuizare fizică mai ales dacă alegi să o consumi dimineaţa la micul dejun.

Cum se prepară leacul?

Ai nevoie de 2-3 bucăţi de sfeclă roşie, 2 cepe roşii, zeama de la o lămâie şi puţin ulei de măsline. Poţi să adaugi pentru gust şi un pic de sare.

După ce ai curăţat sfecla pune-o la fiert cu un praf de sare, iar în momentul în care s-a înmuiat, tai-o în bucăţi mici şi amestec-o cu ceapă tăiată mărunt.

Adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi eventual puţină sare, amestecă bine şi lasă să se pătrundă aromele cel puţin o oră, apoi poţi să o consumi.

Mai multe